Лятно мезе с мирис на море

01/06/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comНовак
"Мезе с мирис на море и обещания за весели вечери с приятели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 944
  • Преглеждания за месеца7943
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се почистват и се нарязват на кръгчета.

Изчистените и измити миди се сваряват добре във подсолена вода. Замразените са предварително обработени и не е необходимо да се варят.

В една купа се слага ситно нарязаният копър, пасираният чесън, дафиновите листа, черен пипер, сол на вкус, сокът от лимоните, виното, олиото. Всички съставки се разбъркват хубаво и тогава се добавят мидите и калмарите. Отново разбърквате и оставяте в хладилника да престоят най-малко 30 минути.

В купа разбивате яйцата, добавяте брашното, сол на вкус и накрая бирата. Разбивате докато получите гладка смес като за палачинки. Ако е рядка може да добавяте още брашно.

В дълбок тефлонов тиган загрявате повечко олио.

Потапяте калмарте първо в яйчената смес, след това овалвате в галета и пържите. Готовите калмари извадете върху домакинска хартия, за да се оцедят от излишната мазнина.

По същия начин процедирате и с мидите.

Накрая в малко мазнина запържете за кратко и рулцата от раци - те не се нуждаят от предварителна пдготовка.

Разпределете в две плата от морските дарове - панирани миди, калмари и запържени рулца от раци. Гарнирайте със стрък копър и чери доматки.

Поднесете с халба студена бира или добре охладена бутилка бяло вино!

Добър апетит и наздраве![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: