Брауни с рикота

24/05/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваНовак
"Топ десерт, в който са влюбени всички, които знаят как да се наслаждават на живота "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 534
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете в съд на водна баня шоколада и маслото. Бъркайте, докато се разтопят и се получи хомогенна смес. Оставете леко да се охладят.

В друг съд разбийте яйцата и двата вида захар. Прибавете към тях сместа от шоколад и масло на тънка струя, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното и какаото и добавете и тях. Разбъркайте с шпатула. Застелете с хартия за печене правоъгълна тавичка и изсипете сместа.

Разбъркайте сиренето рикота с 1 яйце и пудрата захар. Сложете на няколко места от тази смес върху шоколадовата.

С дървен шиш или с дръжката на някой прибор направете кръгови движения.

Сложете браунито в загряна фурна да се пече 45 минути на 180 градуса. Оставете да се охлади напълно и нарежете на квадрати

Поднесете с топка сладолед.

Да ви е сладко![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: