Пица Болонезе с Пармезан и Мляно Месо

17/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваНовак
"Бъдете честни, опитвали ли сте досега толкова вкусна пица "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Замесете гладко тесто от изброените продукти за него. Семената са по желание, те правят пицата по- оригинална и интересна. Оформете на топка и оставете да втаса на топло за 30-40 минути.

2. През това време си пригответе плънката. Накълцайте или блендирайте заедно лука, целината и чесъна. Сложете ги да се запържват на тих до умерен огън в зехтина с щипка сол. Разбърквайте от време на време.

3. Нарежете моркова на ситни кубчета и прибавете към пържещите се зеленчуци. След 2-3 минути сипете каймата с виното и бъркайте докато стане на трохи и алкохолът се изпари. Тогава сложете доматите или доматеното пюре, захарта и малко сол и бульончето. Добавете и подправките и гответе на бавен огън до сгъстяване на сосчето и изпаряване на течността.

4. Втасалото тесто разточете на тънка кора с обла или правоъгълна форма. Разпределете от плънката, филираните гъби, прошутото и поръсете с настърганата моцарела.

Печете до зачервяване на крайчетата на тестото на 200 градуса в предварително загрята фурна (около10 минутки).

5. След изваждане от фурната поръсете с пармезан на прах или люспи и по желание украсете с листа пресен босилек.

Добър апетит![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: