Питка за Спасовден

17/05/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г на Йоткер
  • олио - 3 с.л
  • брашно - 1 кг
  • масло - 50 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете средно твърдо тесто, което оставете да втаса. Разделете на 2 еднакви части, едната част разточете на голяма кора намажете с масло и навийте на руло.

Нарежете на триъгълници и оставете настрана.

Другата част разделете на 2 части и всяка разточете на малка кора, намажете ги с масло и навийте на 2 рулца.

Разрежете ги по средата и усучете всяка част.

Триъгълниците подредете по края на тавата а усуканите части по средата.

От краищата на рулцата сложете отгоре, оставете питката да втаса, след което намажете с жълтък и печете в загрята фурна на 160 градуса.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: