Питка за Спасовден

17/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете средно твърдо тесто, което оставете да втаса. Разделете на 2 еднакви части, едната част разточете на голяма кора намажете с масло и навийте на руло.

Нарежете на триъгълници и оставете настрана.

Другата част разделете на 2 части и всяка разточете на малка кора, намажете ги с масло и навийте на 2 рулца.

Разрежете ги по средата и усучете всяка част.

Триъгълниците подредете по края на тавата а усуканите части по средата.

От краищата на рулцата сложете отгоре, оставете питката да втаса, след което намажете с жълтък и печете в загрята фурна на 160 градуса.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: