Запечено свинско със зеленчуци

17/05/2018
Елена Стефанова Йорданова
отЕлена Стефанова ЙордановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца585
  • Преглеждания за седмицата117
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи хапки. В широк съд загрейте мазнина и запържете месото до златисто.

През това време нарежете зеленчуците, без доматите, като тиквичката и патладжанът не се белят. Прехвърлете месото в тава.

При него сложете нарязаните картофи. В същата мазнина, в която сте запържили месото, сложете нарязаните зеленчуци.

Запържете ги до омекване, добавете рендосаните домати и двете скилидки чесън. Включете фурната на 200 градуса да загрее.

След като зеленчуците с доматите са къкрили пет минути, прехвърлете всичко при месото.

Добавете нарязан магданоз, малко мазнина, сол на вкус и разбъркайте. Печете ястието около 30 минути или до готовност на картофите. При поднасяне поръсете с магданоз.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: