Пълнени домати с тиквички

11/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваНовак
"Супер вкусотии за приятели, които са почитатели на вегетарианските ястия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 254
  • Преглеждания за месеца683
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Тиквичките се стържат, посоляват и се оставят в гевгир да се отцедят.

На умерен огън за около минута се задушава нарязаният лук. Добавят се тиквичките, усилва се огънят и се пържи още 2-3 минути. Посолява се много внимателно, подправя се с нарязания магданоз и мащерката.

Отделя се от котлона.

Доматите се издълбават с лъжичка, след като им е отрязано капачето, посоляват се отвътре, обръщат се с издълбаната част надолу и се оставят около 10 минути да се отцедят.

Във всеки домат се слага малко сирене, плънка, пак малко сирене, поръсва се с галета, за да се получи хрупкава коричка. Редят се в тава, в която се сипва малко вода и струйка мазнина.

Пекат се около 30 минути в умерена фурна 180 градуса.

Капачетата не се изхвърлят, а с тях се захлупват доматите преди сервиране.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: