Пълнени питки с кашкавал, печени на тиган

05/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваНовак
"Не се опитвайте да им устоите, отдайте се на изкушението и се насладете на всяка хапка от тези пълнени питки с кашкавал "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 360
  • Преглеждания за месеца3564
  • Преглеждания за седмицата205
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, след като шупне добавете солта и захарта, разбъркайте. Прибавете натрошеното сирене и пресятото брашно, замесете меко почти лепящо се по пръстите тесто, доомесете с малко брашно.

Разделете тестото на 10 еднакви топчета, всяко топче разточете на тънка кора, поставете 1 парче от кашкавала и загънете краищата, като покриете плънката, разточете на нова по-голяма кора.

Нагрейте тиган с 1 с.л. олио на слаб огън, поставете една от питките и печете при затворен капак до зачервяване. Обърнете питката и изпечете от другата страна, но вече без капак.

Преди печене на всяка питка наливате по 1 с.л. олио в тигана. Страхотни питки, с които можете да си оближете пръстите![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 14 гласували
5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: