Продълговати питки за сандвич

19/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваНовак
"Колко такива питки можем да изядем, няма да си признаваме, защото ни хваща срам "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 512
  • Преглеждания за месеца2334
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл топла
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • прясна мая - 25 г или 8 г суха
  • брашно - 500 г
  • Още
  • майонеза - за намазване
  • масло - 60 - 70 г
  • плънка - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага водата, маята, захарта, брашното със сол и олиото.

Замесва се меко тесто. Без да втасва се разделя на еднакви топчета. Всяко се разточва в елипсовидна тънка 0.2 мм форма.

Навива се на руло и се слагат в тава с хартия за печене, леко намазнена. Отгоре се слага стреч фолио и втасват за 1 час.

После се намазват с помощта на четка с майонезата. Слагат се в студена фурна и се включват на 200 градуса.

Пекат се до златист цвят. Малко преди да станат готови, се загрява маслото за кратко, до поява на балонче.

Когато се извадят питките, всяка се полива с 1-2 с.л. от маслото. След това се охлаждат на решетка.

След разточване по желание се слага плънка по избор.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: