Екмек (Турски Хляб)

13/04/2018
Nikolova
отNikolovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 216
  • Преглеждания за месеца2077
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 350 мл
  • зехтин - 1 с.л. или олио
  • брашно - 500 г
  • сол - 10 г
  • захар - 10 г
  • суха мая - 1 пакетче или 1/2 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - или ким
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

От всички продукти без яйцето се замесва нелепнещо тесто, поставя се в намазнена купа и се покрива.

Втасва около 1-2 часа, след това се разделя на две части и се оформят на елипси на хартия за печене.

Намазва се с разбито яйце и малко вода, правят се дупки с пръсти и се поръсва със сусам или ким.

Втасва около 15-20 минути и се пече на около 240 градуса в загрята фурна до златист цвят.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: