Бюрек с кайма

19/02/2018
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаНовак
"И палачинките не са зле, но друго си е някой да те събуди, за да ти поднесе топъл бюрек с кайма за закуска "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. Загрява се мазнината и се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата, запържва се и тя и накрая се слагат наситнените подправки, разбърква се и се оставя настрана, за да изстине.

Яйцата се заливат с млякото и олиото. Взимаме подходяща тавичка, намазваме я обилно с олио и слагаме първия лист от одринските кори, така че да покрива цялото дъно и стените, и краищата му да висят отвън.

Взимаме втори лист, разделяме го на две, намачкваме го и го слагаме в тавата. Слагаме по малко от плънката с кайма и от яйчената смес. Повтаряме до изчерпване на продуктите. Трябва да ни остане малко от сместа с млякото, с която да полеем отгоре.

Накрая обръщаме висящите краища на първата кора и ги завиваме навътре. По желание поръсваме с черен сусам и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути до зачервяване.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: