Пухкаво домашно руло с мармалад

05/12/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaНовак
"По-вкусно от домашно приготвеното руло няма, съгласни ли сте с нас?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 970
  • Преглеждания за месеца1665
  • Преглеждания за седмицата1423
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, като се прибавя захарта на порции. Добавя се олиото, като се бърка до пълното му усвояване. Накрая се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Бърка се за кратко до хомогенна смес.

Готовата смес се изсипва в голямата тава на печката, постлана с хартия за печене, като се разстила равномерно.

Пече се на 180 градуса за 15-20 минути, в зависимост от фурната.

Още топло, се маже равномерно с мармалада и се завива на възможно стегнато руло.

Завива се с хартията и се оставя за кратко да изстине.

Преди да се сервира, се насипна с пудра захар.

Забележка: чашата ми е с вместимост 250 мл.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: