Триъгълни банички с готови кори

17/11/2017
Албена
отАлбенаНовак
"Знаете как е при баничките - не е важна формата, а вкусът. Тези са великолепни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо138 542
  • Преглеждания за месеца6944
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. В купа се разбиват две яйца и един белтък. Прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът.

Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.

Взема се една кора, намазва се леко с мазнина с помощта на четка и се слага върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Корите се прегъват на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента.

Намазва се отново леко с мазнина. С лъжица се гребва от плънката и се разпределя върху получената лента.

Баничките се оформят, като се хваща единият от долните ъгли и се прегъне кората по диагонал. След това се захваща другият получен ъгъл и се прегъва по дължината на лентата.

Действието се повтаря докато се прегъне цялата кора. Ако остане малка част от кората, тя се подпъхва в образуваният джоб, получен при нагъването. Баничките се подреждат в тава покрита с хартия за печене.

Намазват се с разбития останал жълтък и се слагат да се пекат във фурна загрята на 190 градуса, докато получат хубав златист загар.

След като се извадят от фурната се напръскват леко с вода и се покриват за кратко с чиста памучна кърпа.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 13 гласували
5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: