Зелен боб със заливка на фурна

16/08/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваНовак
"Някъде отдолу се крие и пиленце, подушваме го "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 206
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на парчета и го сварете.

Измийте, почистете и нарежете зеления боб и морковите на парчета и ги пуснете във вряща вода за 15 минути, след което ги отцедете от водата.

Вземете тавичка и сложете отцедения боб и морковите.

Нарежете на дребно главата лук и доматите. Сложете ги и тях в тавичката.
Поръсете със зеленчуковата подправка, брашното и червеният пипер.

Разпределете късчетата месо между зеленчуците и полейте с олиото.

Залейте със 1 ч.ч. топла вода и посолете, ако е необходимо.

Сложете тавичката в загрята фурна и гответе за около 30 минути на 180 градуса.

Пригответе заливката, като разбиете яйцата със киселото мляко, брашното и щипка сол.

Извадете тавичката от фурната и залейте с получената смес.

Върнете отново във фурната и гответе още около 15 минути до получаване на хубав загар на заливката.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: