Перфектните картофени кюфтета на фурна

15/06/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comНовак
"Перфектните картофени кюфтета са ароматни, със сос и приготвени на фурна. Вижте как "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо399 852
  • Преглеждания за месеца9661
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Картофите измийте хубаво и с нож направете лек разрeз във формата на кръг по кората в средата им (в най-тясната част) и сварете във вода до готовност. Обелете лесно, като издърпвате като чорапчета кожата им от разреза.

Намачкайте, като прибавите към тях маслото, киселото мляко, настъргания на ренде кромид лук, солта и смлените подправки (кимион, черен пипер, чубрица, синап, копър). Добавете двете хубаво разбити яйца и отново разбъркайте старателно сместа.

За да оформя перфектните картофени кюфтенца, аз използвам метални рингове за курабии. Пълня ги хубаво с картофената смес, като упражнявам лек натиск, за да е по-плътна консистенцията, увивам всеки напълнен ринг в стреч фолио и прибирам във фризера да замръзнат за няколко часа (а може и да си ги оставите за няколко дни).

Замръзналите картофени кюфтета изваждам внимателно от формите, потапям първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, след това в галетата, пак в яйцата и нареждам в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичам около десет минути на средна решетка, включен вентилатор и предварително много добре загрята фурна на 250 градуса, а след това обръщам с помощта на щипка и оставям да се запекат за още 10 минути.

За топинга млякото се разбива с майонезата, добавя се копъра, синапа, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи и сол на вкус. Разбърква се хубаво и се поднася в купичка или чашка заедно с картофените кюфтенца.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 30 гласували
5 28
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: