Бабините кюфтета с бял сос

07/02/2017
daritt
отdarittНовак
"Първо ще целунем ръка на баба, че ни научи да правим толкова вкусни кюфтенца, а след това ще ви покажем как да ги направите и вие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо291 854
  • Преглеждания за месеца15770
  • Преглеждания за седмицата409
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с лука и магданоза, добавяме ориза, яйцето и чубрицата и омесваме.

Оваляме кюфтетата в брашно и ги пускаме в тенджера с вряща подсолена вода. Варим до готовност.

В дълбока купа разбъркваме останалите яйца, млякото и брашното. Гребваме от бульона, в който са врели кюфтетата, и смесваме бавно, за да не се пресекат яйцата.

Връщаме соса в тенджерата при непрекъснато бъркане и оставяме да поври още 10 минути, докато се получи гъст сос.

Гарнираме със ситно нарязан магданоз.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 18 гласували
5 17
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: