Торта Парфе с бисквити

04/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваНовак
"Трябва да я нарекат перфектна, а не парфе, защото това име ѝ подхожда повече "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86 707
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 0. 5 ч.ч.
  • брашно - 0. 5 ч.ч.
  • за парфето
  • бисквити - 1 пакет Роден край
  • кисело мляко - 1 кг с висока масленост
  • захар - 10 с.л.
  • сладко - 1 буркан
  • желатин - 3 бр.
  • компот - 1 буркан от кайсии
  • за украса
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата със захарта на пяна, брашното прибавяте на етапи, като бъркате с шпатула.

Печете в ринг със свалящо се дъно, като на дъното поставяте хартия за печене. Печете блата в умерена фурна.

Преместете в подходяща чиния и поставяте стената на ринга. Смесвате киселото мляко, смлените бисквити, захарта, сладкото и плода на компота.

Разбърквате добре и прибавяте желатина, който предварително сте разтворили в 0.5 ч.ч. сок от компота.

Отново разбърквате и сипвате сместа върху блата. Тортата престоява в хладилник, докато стегне желатинът, премахвате ринга и поръсвате с настърган шоколад.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 10 гласували
5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: