Кюфтенца по чирпански

18/01/2017
"Знаете ли я тази рецепта - много вкусни се получават кюфтенцата по нея "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137 947
  • Преглеждания за месеца8198
  • Преглеждания за седмицата1375
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 90 г
  • галета - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 2 - 3 с.л. за овалване на кюфтенцата
  • За соса
  • олио - 40 г
  • лук - 180 г
  • целина - 50 г стъбла
  • картофи - 1 - 2 кг
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 240 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • доматено пюре - 70 г
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте вода в голяма тенджера. Сложете я на котлона и оставете да заври. През това време може да омесите каймата. Смесете всички продукти в голяма купа.

Размесете хубаво докато стане хомогенна смес. След това разделяте сместа на 12 равни части, от които се правят 12 кюфтенца. Овалват се в брашно и се пускат в врящата вода.

Отделно в подходящ съд на умерен огън загряваме олиото. В него слагаме лука и целината. Разбърква се периодично докато омекне (4-5 мин.). Добавят се морковите, картофите, чушките.

Задушава се и се добавя черен пипер. Всичко това се прибавя към кюфтетата и се добавя доматено пюре и сол. Тенджерата се похлупва с капака и се оставя да къкри 25-30 минути. Сервира се докато е топло.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

4.3
Общо 9 гласували
5 7
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: