Шефско пилешко гювече

06/01/2017
Станимира  Рикова
отСтанимира РиковаНовак
"Нали знаете поговорката - Учи, маме, да не работиш? Измислена е точно заради тези шефски гювечета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо81 704
  • Преглеждания за месеца4115
  • Преглеждания за седмицата252
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо предварително се сварява, като се посолява и се добавя 5-6 зърна черен пипер. В това време в тенджера с малко олио се запържват лукът, гъбите и доматите (нарязани на ситно), докато сокът от доматите се изпари.

След като месото се е сварило се реже на ситно и се добавя в тенджерата. Оставят се да поврат заедно, след което се добавят всички подправки. След това се приготвят 4 бр. гювечета.

Във всяко едно от тях на дъното се прибавя малко масло и се разпределят равномерно зеленчуците и месото. Добавят е и на ситно нарязаните кисели краставички и по едно топено сирене (по желание може да се сложи и повече от едно).

Накрая се чупи по едно яйце и се поставят във фурната. Важно е да се знае, че фурната не трябва да бъде предварително загряна, както и след като са готови, гювечетата не трябва да се поставят върху студена повърхност, за да не се спукат.

Пекат се на 200 градуса за 35 минути, малко преди да са готови, поръсете с предварително настърган кашкавал.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: