Супа топчета за ценители

06/01/2017
Елена Димитрова
отЕлена ДимитроваНовак
"Супа топчета не е просто обикновена супа, а състояние на духа, както биха казали кулинарните критици "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо699 211
  • Преглеждания за месеца18610
  • Преглеждания за седмицата687
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете с наситнен магданоз и лимон.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 30 гласували
5 26
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка: