Класически крем карамел

01/12/2011
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим десерт на малки и големи!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо481 504
  • Преглеждания за месеца20954
  • Преглеждания за седмицата668
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 67 гласували
5 40
4 10
3 15
2 1
1 1
Дай твоята оценка: