Пълнени чушки с бял сос

21/11/2011
Росини
отРосиниНовак
"Ще съберем ли 1000 лайка за една от най-български и най-вкусни рецепти?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо490 242
  • Преглеждания за месеца11996
  • Преглеждания за седмицата3391
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 600 г смес
  • чушки - 8 броя средни
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • праз - 1/4 стрък
  • гъби - 10 броя, накълцани ситно
  • домати - 2 ситно нарязани
  • мазнина - 1 к.ч. олио
  • черен пипер - млян, на вкус
  • магданоз - връзка
  • сол
  • яйца - 3 жълтъка (може и цели), за соса
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция чушки и поднесете.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

4.3
Общо 32 гласували
5 16
4 10
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка: