Бабините бухти с 1 яйце

29/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваНовак
"Баба готви хем най-вкусно, хем и най-икономично. На всичкото отгоре винаги ни поднася тези бухтички с домашно сладко Пожелаваме и на вас да ви е сладко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо538 845
  • Преглеждания за месеца11015
  • Преглеждания за седмицата1086
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Включете олиото да загрява в подсушен тиган или тенджера. Докато олиото загрява, приготвяме тестото. В купа слагаме млякото и в него загасяме содата, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, слагаме и солта и захарта, отново разбъркваме и постепенно добавя брашно.

Щом се сгъсти достатъчно, спираме да бъркаме и започваме да месим и да добавяме брашно до получаването на меко тесто.

Готовото тесто разточваме на не много тънка кора, режем на квадратчета или ромбчета и пускаме в загрятото олио.

След като се изпържат от едната страна, ги обръщаме, щом са готови ги изваждаме с решетъчна лъжица.

Не е необходимо да ги подсушаваме с кухненска хартия, бухтичките няма да са мазни.

Може да поднесем бухтите със сладко, така и със солено , защото бухтичките имат неутрален вкус.

Бих препоръчала пудра захар или сирене.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 27 гласували
5 24
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка: