Пресни картофи с кашкавал, копър и чесън

22/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваНовак
"Тези пресни картофки с кашкавал като една или две каси бира ви звучат?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 409
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пресните картофки, заливаме със студена вода и варим на котлона за 20 минути до полуготовност.

В тиган се загрява маслото да се разтопи, добавяме ситно нарязани скилидки чесън и нарязан копър.

Разбърква се за минута и се сваля от огъня. Сварените картофки се отцеждат и срязват на две. Нареждат се в тава, поръсваме със сол и черен пипер.

С лъжица се поливат отгоре с чесновата смес. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се разпределя върху всички картофки.

Печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути, докато кашкавала добие златист цвят.

Сервираме с домати или краставички.

Уникално вкусно и лесно за приготвяне![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: