Кюфтенца от тиквички със сирене

14/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваНовак
"Такива леки и здравословни кюфтенца сме ви спретнали, че ще си оближете пръстите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 909
  • Преглеждания за месеца2080
  • Преглеждания за седмицата217
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват, измиват и рендосват, след което се осоляват, разбъркват се и се оставят в гевгир да се отцеждат за 30 минути (може и повече). След като тиквичките са престояли 30 минути ги вземаме с ръце, изстискваме хубаво излишния сок и ги слагаме в голяма купа.

Към отцедените тиквички прибавяме ситно нарязаните копър и чесън, прибавяме и яйцето, киселото мляко (содата се сипва в млякото), разбъркваме и прибавяме брашното, отново разбъркваме хубаво и натрошаваме вътре сиренето.

Така приготвена сместа е готова за пържене (сместа не трябва да е много течна, но и не трябва да е прекалено гъста).

Загряваме олиото (не много силен котлон) и след това с помощта на лъжица вземаме от сместа (1 пълна лъжица за 1 кюфтенце) и сипваме в тигана, като разстиламе леко.

Така пържим и останалите кюфтенца, като след като се изпържат от едната страна ги обръщаме от другата. Изваждаме върху салфетка или кухненска хартия.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: