Пълнена тиква с ориз

28/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо775
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре тиквата и я белим, отрязваме капачето и издълбаваме вътрешността й.

Нарязваме изчистените ябълки на ситно и ги смесваме с ориза, кайсиите, стафидите, канелата, лимоновия сок, захарта и орехите.

Напълваме тиквата със сместа и захлупваме с капачето.

Намазваме тиквата с масло, поръсваме със захар и я запичаме около 1 час в умерена фурна.

Преди поднасяне поливаме всяка порция с разтопено масло.[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: