Свински винен кебап

19/05/2011
Илария
отИларияНовак
"Най-лесния начин да си направиш Винен Кебап в къщи. Любима рецепта на мнозина!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо484 139
  • Преглеждания за месеца12265
  • Преглеждания за седмицата2331
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов листа - 2 - 3 броя
  • магданоз - накълцан за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета. Лукът, нарязан на ситно, се запържва, добавя се червеният пипер. Изсипва се месото и се пържат още малко.

Долива се виното, а след малко ястието се залива с вода и доматено пюре.

Подправя се със сол, дафиновите листа и зърната черен пипер. Оставете месото да се задушава, докато сосът се редуцира на половина.

Поднесете с наситнен магданоз.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 63 гласували
5 39
4 15
3 9
2 0
1 0
Дай твоята оценка: