Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqna991
отiliqna991Новак
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 777 896
  • Преглеждания за месеца39996
  • Преглеждания за седмицата1001
  • Коментирана61 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 232 гласували
5 131
4 77
3 21
2 2
1 1
Дай твоята оценка: