Кюфтета от тиквички

07/02/2012
Галя
отГаляНовак
"Заклетите месоядци не вярват в съществуването на кюфтета, в които няма месо. Но тези кюфтета от тиквички ще ги убедят в обратното "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо153 530
  • Преглеждания за месеца1852
  • Преглеждания за седмицата387
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едро ренде се настъргват измитите и обелени тиквички. Поставят се в съд, осоляват се и се изчаква да се изцедят около 30 мин. Изхвърля се течността, която са пуснали като се доизцеждат с ръка. Целта е да остане минимално количество сок. Към това се прибавят яйцата, ситно нарязаните копър и магданоз, брашно колкото поеме, сол на вкус.

От получената смес с помощта на супена лъжица се оформят кюфтета. Пържат се до златисто от двете страни в предварително загрята мазнина.

Сервират се със сос приготвен от изцеденото кисело мляко, ситно нарязаните копър, магданоз, чесън и сол на вкус.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 43 гласували
5 29
4 10
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: