Панирани цели патладжани с плънка

23/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваНовак
"Дано сте се запасили с много бира, защото тези патладжани пият доста "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 5 бр.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - смлян
  • сирене - 200 г
  • магданоз
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • галета - 5 с. л. или царевично брашно
  • сол - на вкус
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се белят, но без да се махат дръжките, осоляват се и се оставят за 30 минути. После се измиват добре и се оставят да се отцедят, подсушават се.

В тиган се загрява половината от олиото и се изпържват докато омекнат. В същото олио до омекване се пържи и лукът.

В купа се смесват лукът, натрошеното сирене, 2 от яйцата, черен пипер, сол на вкус и наситнен магданоз.

Патладжаните се разрязват по дължина, но не докрай, а като за сандвич, пълнят се със сместа.

Останалите яйца се разбиват, патладжаните се овалват в тях, после в галета или царевично брашно. Изпържват се до златисто в останалото олио.

После се изваждат на домакинска хартия, да се отцеждат от мазнината. Сервирайте със сос по избор.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: