Най-вкусните патладжани с кайма

21/07/2018
Потребител#217264
отПотребител#217264Новак
"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на патладжани, защото ние не се сещаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр. (по - големи )
  • кайма - 500 г
  • домати - 4 средни (или доматен сок )
  • моркови - 2 средни
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се издълбават възможно най-дълбоко, без да се нарушава обелката.

Издълбаният патладжан и сърцевината се накисват в солена вода за 30 минути.

Издълбаното от патладжана се нарязва на малки парченца. Лукът, морковите и чесънът също се нарязват на дребно и се запържват в олио, когато са готови към тях се добавя каймата.

След като каймата е запържена се слагат патладжаните. Оставят се на котлона докато се сготвят почти напълно.

Когато са готови се добавят доматите, които предварително сме пасирали, подправяме със сол и черен пипер.

Щом доматите са готови (което се случва след около 5-10 минути), сместа се маха от котлона.

Издълбаните патладжани се нареждат с тава и се пекат на 190-200 градуса за около 35-40 минути.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: