Жълт Ориз по Индийски

08/07/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваНовак
"В Индия знаят всичко за това как се прави вкусен ориз, а сега вече и вие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се оставя за половин час в студена вода.

След това зеленчуците се запържват в тиган и когато са омекнали се добавят куркумата и канелата. Сипва се и отцеденият ориз.

Налива се около 600 мл топла вода, добавя се дафиновият лист, зеленчуковият бульон и се посолява леко на вкус.

Когато ориза с водата заврят, котлона се намалява и той се оставя да къкри до готовност.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: