Винен кебап на фурна

Винен кебап на фурна
19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Порция вкусен винен кебап, чаша червено вино и любими хора - нека така завършва всеки ваш ден"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг нарязано на хапки
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч от консерва
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в загрятото олио за 1-2 минути. Добавете ситно нарязаните моркови, запържете още за кратко и сложете и месот, нарязано на хапки.

Запържвате месото на силен огън, докато смени цвета си. Слагате подправките, виното и наситнените домати, задушавате за около 20 минути на тих огън на котлона.

Прехвърлете продуктите в тава, добавете ориза и 1 л топла вода, разбъркайте и печете 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: