Edin.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Домашен Кашкавал с мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Истински домашен кашкавалТози домашен кашкавал може да издържи в хладилник около седмица.
Истинският домашен кашкавал е чуден, опитайте го!...
Домашен кашкавал по стара рецепта
Сипете домашния кашкавал в мокър тензух или торбичка от плат. Притиснете....
Домашен кози кашкавал
Сложете домашния кашкавал в съд и го захлупете с капак, за да запази плътността си....
Домашен хляб със суроватка и мая
Смесете всички посочени продукти и замесете меко тесто, което се меси в продължение на 10-тина минути или докато видите, че вече е еластично и не...
Блини без мая
Разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете олиото, содата за хляб, прясното мляко и солта.
Лъжица по лъжица започнете да добавяте брашното...
Мекици със суха маяАктивирайте маята заедно със захарта в топла вода. Разбъркайте и оставете да шупне 15-тина минути.
Сипете в купа брашното и оформете кладенче в...
2
Класически мекици с мая
Смесете в купа размитата с вода мая, захарта, солта, пресятото брашно. Добавете 250 мл топла вода и разбъркайте.
Покрийте сместа и оставете за...
Палачинки с жива мая
Разтворете живата мая в топлата вода и захарта. Разбъркайте и покрийте. Когато маята шупне, прибавете към нея ванилията и щипката сол.
На порции...
Пухкави мекици с маяСтоплете 200 мл от прясното мляко и разтворете маята в него заедно с 3 с.л. брашно и 1 ч.л. захар. Разбъркайте и оставете сместа за 20 мин. настрана...
9
Пълнозърнести Крекери с Мая
В малък съд сложете маята в леко затоплена вода, добавете малко захар и разбъркайте добре.
Покрийте съда с прозрачно фолио и го оставете настрана...
Кифлички с мая и мармалад
Затоплете прясното мляко в голяма тенджера и добавете към него мая, 4 с.л. захар и 4 с.л. брашно.
Оставете сместа настрана за около 10 минути....
Вкусни тиганички със суха мая
Чукнете яйцата в купа и ги разбийте добре. Прибавете захарта, солта и двата вида мляко.
След като получите хомогенна смес сипете и маята, а накрая...
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 7
52
42
30
23
10
Дай твоята оценка: