Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

0

програма за хляб (при мен е втора програма за 2.17 часа). Пуснете и затворете капака. Готовия хляб оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа....

1

Жива мая за хляб

Колекция на най-актуалните 15 теми за жива мая за хляб в Edin.bg. Разгледай най-новото за жива мая за хляб в сайта.
Хляб със Суха мая

Хляб със Суха мая

хлябът. По желание може да му направите 2-3 разреза отгоре. Оставя се отново да втаса 30 мин. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 20-30 мин. Може да пробвате с клечка дали е изпечен....

Селски хляб с мая

Селски хляб с мая

1

Пресявате си брашното и с част от него, част от водата, захарта и маята си правите кашицата да активирате маята. Другата част от водата и солта...

Как се прави жива мая?

Как се прави жива мая?

мая и хлебна мая, докато тази по произход може да бъде бобова, хмелова или нахутова. За производството на жива мая се използват изкуствено...

Как да използваме жива мая?

Как да използваме жива мая?

два вида мая - прясна мая и суха мая. Повечето домакини погрешно смятат, че прясната мая е “жива”, а сухата не. Всъщност и двата вида мая са...

Хляб с жива закваска

Хляб с жива закваска

още 15-20 минути на 150 градуса. Готовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....

Домашно приготвен хляб без мая

Домашно приготвен хляб без мая

опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба. Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко....

Домашен хляб с жива закваска

Домашен хляб с жива закваска

8

ден вашата живата закваска е готова за използване. Така приготвената квас можете да използвате и в други рецепти в който се използва мая...

Пълнозърнест хляб с жива закваска

Пълнозърнест хляб с жива закваска

брашно и с остър нож правим разрези. Пускаме на програма печене 1 ч. и избираме настройка за препечена коричка /по желание/. И резултатът е вкусен, ароматен и здравословен хляб....

Видове мая за хляб. Каква да изберем?

Видове мая за хляб. Каква да изберем?

нарича още жива мая. Количеството влага в живта мая е 70 процента. Тя е малотрайна и трябва да се съхранява винаги на студено за къс период от време...

Как се прави мая за хляб?

Как се прави мая за хляб?

Според историците за първи път мая е използвана като набухвател в Древен Египет или Рим. Оттогава до наши дни тя е претърпяла еволюция...

Мая

Мая

3

хляб, приготвян с обикновена, натурална закваска още от дълбоката древност. Състав на маята Хлебната мая е доста богата на витамини от...