Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

0

програма за хляб (при мен е втора програма за 2.17 часа). Пуснете и затворете капака. Готовия хляб оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа....

1

Жива мая за хляб

Колекция на най-актуалните 19 теми за жива мая за хляб в Edin.bg. Разгледай най-новото за жива мая за хляб в сайта.
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава

Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава

. Разбъркват се яйцата с киселото мляко и се изсипват в кладенчето. Добавят се солта, захарта и олиото. Накрая се изсипва разтворената мая и внимателно...

Хляб със Суха мая

Хляб със Суха мая

хлябът. По желание може да му направите 2-3 разреза отгоре. Оставя се отново да втаса 30 мин. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 20-30 мин. Може да пробвате с клечка дали е изпечен....

Селски хляб с мая

Селски хляб с мая

2

Пресявате си брашното и с част от него, част от водата, захарта и маята си правите кашицата да активирате маята. Другата част от водата и солта...

Как се прави жива мая?

Как се прави жива мая?

мая и хлебна мая, докато тази по произход може да бъде бобова, хмелова или нахутова. За производството на жива мая се използват изкуствено...

Как да използваме жива мая?

Как да използваме жива мая?

два вида мая - прясна мая и суха мая. Повечето домакини погрешно смятат, че прясната мая е “жива”, а сухата не. Всъщност и двата вида мая са...

Домашно приготвен хляб без мая

Домашно приготвен хляб без мая

опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба. Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко....

Хляб с жива закваска

Хляб с жива закваска

още 15-20 минути на 150 градуса. Готовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....

Маслинов хляб със зехтин и суха мая

Маслинов хляб със зехтин и суха мая

1

Съставките се слагат по поредността им в хлебопекарна. Програмата е за бял хляб. Докато тестото се меси, нарежете маслините и ги...

Как се прави мая за хляб?

Как се прави мая за хляб?

Според историците за първи път мая е използвана като набухвател в Древен Египет или Рим. Оттогава до наши дни тя е претърпяла еволюция...

Видове мая за хляб. Каква да изберем?

Видове мая за хляб. Каква да изберем?

нарича още жива мая. Количеството влага в живта мая е 70 процента. Тя е малотрайна и трябва да се съхранява винаги на студено за къс период от време...

Хляб с маслини, розмарин и суха мая

Хляб с маслини, розмарин и суха мая

1

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода със захарта. Щом бухне, се замесва тесто и оставяме да втаса 30 минути. Тестото се...